Huller i ørerne skudt i – Huller skudt ind

Huller skudt ind

  • Huller i ørerne skudt i.
  • Sådan foregår det
  • Pasning
  • Hvilke huller kan skydes i
  • Do´s & dont´s
  • Faq
ørepiercinger Huller skudt ind
ørepiercinger
ørepiercing smykker
ørepiercing smykker

Huller skudt ind sådan foregår det: Hvis du vælger at få skudt huller i ørerne hos Cazzoo, vil du få en god, hygiejnisk og sikker oplevelse.  Vi gør vores bedste for at give råd vedr. placeringen og skulle der være nogle problemer med den placeringen du ønsker, siger vi det. Vi laver ikke huller for enhver pris.

Er du f.eks. ramt af influenza eller blot en alm forkølelse, må vi bede dig komme tilbage en anden dag, når du ikke længere er syg. Har du betændelse i huller i forvejen, får du samme besked, ” kom igen når der ikke længere er betændelse” Læs i øvrigt afsnittet vedr. pasning
Inden vi går i gang med at lave huller, skal du vælge et smykke du gerne vil have skudt i. Du kan vælge mellem flere forskellige studs, der alle har samme størrelse, men fåes både med og uden sten i stål eller forgyldt.

Er du meget allergisk, skal du huske at nævne det, da vi i givet fald kan skyde titanium-studs istedet. Når du har valgt smykket, bliver det område hvor du har ønsket hullet, afrenset og en markering vil blive sat, så du kan godkende placeringen. Ørestikkeren bliver derefter skudt i og det tager få sekunder. Bagefter vil du føle en vis varme og en strammende fornemmelse, hvilket er ganske normalt.

Efter et par timer går det væk og du vil ikke mærke ret meget til det i helingsperioden.  Når du har set dig i spejlet, får du et kort med, hvor der står beskrevet hvordan du passer dit nye hul og hvornår du må skifte smykket.

Pasning: Huller skudt ind

De nye huller skal renses 2 gange dagligt – morgen og aften, med saltvandsopløsning eller saltdråber du kan købe i butikken. Husk ikke røre med urene fingre. Når der er gået de antal uger der står beskrevet på kortet, kan man skifte til andre smykker efter eget valg.

Nå hullet begynder at hele, ca efter 1-2 uger, vil der komme noget gulligt sårvæske, som vil sætte sig til sårskorpe. Det skal renses væk med saltvand morgen og aften. Det er normalt og er IKKE betændelse. Hvis du får betændelse, hvilket jo ikke er sikkert, skal du fortsætte med at rense, evt flere gange end 2 dagligt.

Er du ved at have gået tiden ud, som står beskrevet på kortet, kan du overveje at skifte lidt tidligere, hvis den er meget hævet.
Endelig IKKE tage smykket ud pga betændelse, da hullet vil lukke og betændelsen vil blive indeni. Man kan bruge brintoverilte, i en kort periode, sammen med saltvand. Er du i tvivl om det er betændelse, er du altid velkommen ind i butikken.

Hvilke huller kan skydes i:

De mest normale steder at få skudt huller i, er i øreflippen og i det øvre øre også kaldet helix. ( bruskdelen øverst på øret) Vi skyder også i tragus,( den lille flap der sidder ud for øregangen ) og i conch, ( skålen øret danner mellem øreflippen og det øvre øre) Vi kan skyde huller fra øreflippen til toppen af øret. Du er altid velkommen ind og få en snak om hvor du ønsker huller, da ikke alle øre er ens og nogle kan, hvor andre ikke kan.

Nogle huller i øret skal pierces I. F.eks forward helix ( den lille lange flap overover tragus, ind mod hovedet ). Rook der ligeledes sidder i bruskdelen i det øvre øre. Mange andre placeringer kan heller ikke skydes i. Kom ind til en snak, hvis du er i tvivl.

Huller i ørerne skudt i – Huller skudt ind – piercinger i øret

Do´s & dont´s:

Der er ting du skal være opmærksom på, når du har fået lavet nye huller i ørerne. Noget man måske ikke lige tænker over. F.eks brugen af hårlak, kan give irritation, som kan udvikle betændelse. Selv om du holder en hånd over øret, når du bruger hårlak, vil det ligge på dit hovedpudebetræk. Hvis ikke du vasker det ud inden sengetid. Dit øre ligger også på hovedpuden. Hvis du på nogen måde har bakterier i kroppen- det kan være en forkølelse, en bulden storetå eller andet. Vil det slå ud der hvor kroppen er svagest- dit nye hul- hvilket kan resultere i betændelse.

Har du lige fået en ny tatovering, skal man tænke sig om, hvis det er lige nu du skal have huller i ørerne. ( gælder også med nål ) da kroppen skal hele, både tatoveringen og nye huller på en gang. Ikke udsætte dine nye huller for udefra kommende bakterier, dvs beskidte fingre, svømmehal, havvand, parfume, make-up, hårfarve osv. Har du betændelse i et hul, kan det sagtens sprede sig til andrer huller via hovedpuden og fingrene.

Med omtanke og sund fornuft kan man komme langt.

Huller i ørerne skudt i – Huller skudt ind

FAQ:

Hvad skal jeg gøre, når jeg får betændelse-?

Det er jo ikke sikkert du får betændelse, det er ikke noget man skal have, bare fordi man har fået skudt et hul i. Men der vil komme sårvæske / sårskorpe, der måske kan ligne betændelse, lidt gulligt knasende stads. Men skulle der komme betænselde, skal du fortsætte med at rense med saltvand. ALDRIG klorhexidin ALDRIG. Ikke tage smykket ud, men derimod skifte til et længere evt en ring,
så du kan komme til at rense og der er plads til evt hævelse.

Må jeg rense med klorhexidin-?

NEJ, det må du ikke. Heller ikke selv om lægen anbefaler det. Han er læge, ikke piercer.
Klorhexidin holder det FOR rent og nedkæmper de gode bakterier såvel som de dårlige, men du skal bruge de gode for at hele op. Brugen af klorhexidin, kan resultere i en lille bobbel, væske/bakterie fyldt kugle lige ved hullet, der kan gør ondt og er svær at komme af med igen.
Den vil efterhånden tørre ud, hvis du bruger saltvand.

Hvilke smykker kan jeg bruge bagefter-?

Har du fået lavet huller i øreflippen, bestemmer du jo selv hvad du gerne vil bruge bagefter,
men har du fået lavet hul i helix eller tragus, anbefaler vi bestemte smykker til disse placeringer.
Tragus, labret stav med flad plade bagpå, så du har øregange fri for lås eller en lille rund ring, begge i tykkelsen 1,2mm. Helix, labret stav eller ring også i tykkelsen 1,2mm eller ring i en tyndere udgave kan også bruges. Kom ind til os, hvis du er i tvivl om hvilket du skal vælge.

Hvad er forskellen på skudt i og piercet i-?

Den største forskel er metoden, det bliver lavet på. Skudt i, foregår med en pistol og ørestikkeren + låsen bliver sat i på en gang. Piercet i er med en nål, og smykket kommer i bagefter.
Huller skudt i heler hurtigere, end huller piercet i. Skudt i skubber man materialet til siden og piercet i, fjerne man materialet. Prisen er selvfølgelig også forskellig. Det vil koste mere at få piercet i, da man skal bruge længere tid, mere værktøj og materialer. I grunden er det din beslutning, hvilken metode du ønsker, hvis altså du er gammel nok til at kunne vælge. Der er en aldersgrænse, for at få piercet i.

Kan man få en rund ring i med det samme-?

Ikke hvis det er skudt i. Pistolen der kan skyde runde ringe i, er ikke opfundet endnu.
Hvis man piercer det i, kan man sagtens få ring i med det samme.

Kan man blive døv eller lam af at få skudt tragus i-?

Nej, det kan man ikke. Vælger man et sted, der har erfaringer med disse huller, er der ikke større risiko i tragus, end andre steder i øret. Hos nogle butikker, kan de måske tænke mere på penge end hvad der er bedst for dig. De kan måske finde på at lave det selvom der ikke er plads, og det er de steder, man skal gå udenom. Man skyder/ piercer i den lille flap brusk ud for øregange. Man har ikke noget at gøre inde i øregange.

Huller i ørerne skudt i – Huller skudt ind

Kan jeg selv lave saltvandsopløsning-?

Ja det kan du. Et stort drikkeglas med kogende vand,( skal være kogt ) og en lille knivspids salt uden jod. Typisk havsalt eller lign. Det saltvand du selv laver må kun bruges samme døgn. Altså skal du koge nyt hver dag. Man kan også bruge kontakt linse væske.

Må jeg gå i svømmehal, når jeg lige har fået et nyt hul-?

Nej, det kan ikke anbefales grundet bakterier i vandet, fra alle dem er også bader der Læs i øvrigt afsnittet om pasning. Hvorfor er mit hul så skæv bagpå ?.
Det kan der være flere årsager til. Typisk er det fordi du har en alm ørestikker i hullet og det besværliggøre det at sove på øret. Kroppen vil så over tid, flytte hullet bagpå, så det er nemmere at ligge på. Skift derfor smykke, når du må, til en ring eller en labret stav med flad plade bagpå, så kan man sove på øret igen.

Cazzoo piercing info

Huller i ørerne skudt i – Huller skudt ind – piercinger i øret

error: Content is protected !!